%0 Journal Article %T طراحی شبکه زنجیره تأمین مواد غذایی مبتنی بر رضایتمندی مشتری در شرایط عدم قطعیت %J کاوش‌های مدیریت بازرگانی %I دانشگاه یزد %Z 2645-386X %A حسن پور, حسینعلی %A طاهری, سید محمدرضا %A میکائیلی, فرامرز %D 2022 %\ 01/21/2022 %V 13 %N 26 %P 395-431 %! طراحی شبکه زنجیره تأمین مواد غذایی مبتنی بر رضایتمندی مشتری در شرایط عدم قطعیت %K اقلام فاسدشدنی %K زنجیره­تأمین %K فراابتکاری %K محدودیت اپسیلون تقویت شده %K مواد غذائی %R 10.22034/bar.2022.14142.3563 %X در اقتصاد جهان امروز شرکت­ها باید همه فعالیت­ها و توانمندی­های خود را متوجه رضایت مشتری کنند، زیرا مشتریان تنها منبع برگشت سرمایه هستند. از طرفی رضایتمندی مشتریان در شرکت­های تهیه و توزیع کالاهایی با عمر کوتاه به خصوص مواد غذایی، به سبب خصوصیات ویژه و فاسد شدنی محصولات، اهمیت موضوع را دوچندان کرده است. از این رو هدف اصلی این مقاله بیشینه کردن رضایتمندی مشتریان در شبکه زنجیره تأمین مواد غذایی می­باشد. لذا در این مقاله، مدل ریاضی جدیدی برای یکپارچه­سازی تصمیمات تأمین و توزیع اقلام غذایی در شرایط عدم قطعیت (مدت زمان سفر وسیله نقلیه) توسعه داده شده است که اهداف آن، کمینه کردن مجموع زمان­های زودکرد و دیرکرد تحویل سفارشات به مشتریان و بیشینه کردن کیفیت محصولات تحویلی به مشتریان است. مدل ریاضی چند هدفه ارائه داده شده در این مقاله، از نوع مسائل NP-hard است، بنابراین از الگوریتم­ فراابتکاری NSGA-II و یک الگوریتم فراابتکاری دیگر به نام «سفر در طول تاریخ چند هدفی» (MOTTH) برای حل مدل استفاده شده است. به منظور اعتبارسنجی، نتایج این الگوریتم­ها با نتایج حل دقیق روش محدودیت اپسیلون تقویت شده، مقایسه شده است. همچنین نتایج دو الگوریتم NSGA-II و MOTTH  نیز با یکدیگر مقایسه شده است که نتایج مقایسات، نشان­دهنده عملکرد بهتر الگوریتم فراابتکاری MOTTH می­باشد. برای مدل­سازی ریاضی این تحقیق، از منابع موجود در ادبیات و برای حل مدل از دو نرم­افزار GAMS و MATLAB استفاده شده است.  %U https://bar.yazd.ac.ir/article_2612_738655bba1ff064d782d58ca0c086312.pdf